Спогади: безумство на «Бернабеу»

Написано: 11 серпня 2010 р. автор Unknown Мітки: , , ,
2

Ех, хороша ця штука - спогади. Особливо, якшо це спогади про шось хороше, тепле, те, що по хорошому гріє душу. Особисто я дуже люблю брати якось на вихідних старі фотоальбоми і переглядати їх, згадувати найпам'ятніші моменти, переживати їх по новому. Теж саме стосується і пережитих моментів мене як вболівальника, які хочеться згадувати знову і знову. Тому, думаю, є сенс зробити тут свого роду розділ, присвячений саме таким найбільш пам'ятним мені епізодам.

Епізод 1
19 листопада 2005-го року. 12-й тур іспанської Прімери. Я ніколи не був великим шанувальником цієї ліги, але Ель-Классіко завжди у мене стоїть особняком шо називається серед будь-яких дербі і матчів. Не буду розписувати, що значить для обох суперників цей матч і кидатись штампами накшталт «всьо астальноє фігня по сравнєнію...», але протистояння між «Барсою» і «Реалом» це те, що жодного вболівальника не залишає рівнодушним. Такі дербі і роблять футбол великим, не просто протистоянням однієї команди проти іншої, а цілих культур і не лише футбольних в межах однієї країни...
Так от - можу з впевненістю сказати, що той день у вболівальників «Реала» назавжди вписаний чорним кольором в календар. І справа тут навіть не стільки в рахунку (а «Реал» той матч програв 0:3), а в тому як цієї перемоги добилась каталонська команда. То була не просто перемога з розгромним рахунком - «Барса» декласувала мадридських зірок в їх же лігвищі на очах у 80 000 вболівальників, змусивши тих стоячи аплодувати своїм заклятим ворогам! Я скажу чесно - був шокований. Був шокований тим, що вишуканій мадридській публіці стало духу влаштувати такого роду овації гостям з Каталонії взагалі і особисто злому генію «Реала» Роналдіньо, тим самим ще більше принизивши свою команду!
А взагалі ситуація перед цим 12-м туром була така, що «Реал» відставав від свого опонента в таблиці всього на 1 пункт (хоча «Барса» як не дивно не лідирувала - памплонська «Осасуна» після 11-и турів очолювала Прімеру, але в підсумку не зуміла навіть зачепитись за зону ЛЧ, відставши від все того ж «Реала» на 2 пункти), тож для мадридців то був реальний шанс не просто обіграти принципового суперника, а ще й обігнати того в турнірній таблиці. Але не судилось.
Вже в другому колі в Каталонії «Реал» зміг вистояти, зігравши в нічию 1:1 і взагалі наступні 2 сезони не програвав «Барсі» аж до дивовижної програшної серії, що складає уже 4 останніх матчі і триває і досі.
В цей період була ще одна фанастична перемога ще з більшою різницею м'ячів на полі «Барнабеу» - 2:6 на весні минулого року, але ті аплодисменти одного листопадового вечора 2005-го року особисто в мене залишаться в пам'яті назавжди...

2 відгуків:

  1. Анонім пишет:

    Дуже гарний матч =) Барселоні везе)) був Рональдіньо, тепер Мессі)

  1. Unknown пишет:

    Думаю Барсі більше везе в тому, шо в них така фантастична молодіжна школа, яка дає такі результати як Вальдес, Піке, Пуйоль, Хаві, Іньєста, Бускетс, Боян, Педро...той же Мессі. В цьому їх секрет - ніде більше в Європі не грає стільки власних вихованців як там.