Serie A 11/12. Частина 1

Написано: 22 жовтня 2011 р. автор Unknown Мітки:
0



Давно не писав у блозі, якось навіть призабулась ця напрочуд чудова ідея - писати, висловлювати свої думки тут, в інтернеті. Але вже незабаром стартує новий сезон в Кальчо - в Серії А, а я так вже за ним скучив, що потік думок сам ллється, тому блог буде якраз доречним для такої справи.
Про що хотілося б «поговорити»? Насамперед це думки про прийдешній сезон в чемпіонаті Італії, про команди, їх підсилення, послаблення, тренерські перетрубації, шанси та, звісно ж, власні враження про події, фігури, може в якійсь мірі спогади, симпатії та багато чого іншого - свого роду прев'ю майбутнього старту мого найулюбленішого спортивного змагання. Надіюсь, що все вищезадумане вийде. Отож...
Частина 1
«АТАЛАНТА»  

Виступ в минулому сезоні: після вильоту в позаминулому сезоні з еліти Кальчо, звичайно що, від бергамців всі очікували якнайскорішого повернення в Серію А, враховуючи те, що команда не розпалася в буквальному сенсі цих слів і майже всі лідери залишились піднімати клуб в вищий дивізіон. Так і сталось - «Аталанта» доволі легко пройшла випробування нижчим дивізіоном і вже після першого кола минулого розіграшу Серії Б не було ніяких сумнівів в тому, що саме «Боги» (одне із прізвиськ клубу) або «Королі провінціалів» (думаю це багато про що говорить) будуть грати в еліті. Напевно це один із тих випадків, коли сподівання дійсно співпали з результатом.
Персона тренера: Стефано Колантуоно
Стефано Колантуоно вдруге в своїй біографії зумів вивести бергамський клуб в Серію А (вперше це йому вдалось в 2006 році). В наступному сезоні він привів «нерадзуррі» до 7-го місця і це є найкращим його показником в кар'єрі. Після цього в Стефано були невдалі періоди роботи в «Палермо» і «Торіно» (вже в Серії Б), і як наслідок - він знову повернувся до Бергамо. Можливо в якійсь мірі це його команда, хоча реально сказати на що можна буде розраховувати бергамцям з алленаторе, який асоціюється більше саме з нижчим дивізіоном, аніж з Серією А, досить важко. Вірніше, на мій погляд, слід ставити питання - чи зможе Колантуоно сам стрибнути на більш вищий рівень, ніж той, до якого звик, враховуючи ще й той факт, що команді придеться стартувати з «мінусом» в турнірній таблиці.
Лідер команди: тут криється чи не найцікавіша загадка. Справа в тому що багаторічний вожак «нерадзуррі» Крістіано Доні отримав 3-хрічну дискваліфікацію в зв'зяку зі скандалом з договірними матчами, що фактично ставить хрест на його подальшій ігровій кар'єрі, адже Крістіану вже 38. Тому бергамцям в цьому плані прийдеться «скласти» своєрідний іспит. В такій ситуації роль лідера в команді по логіці мали б взяти ті, хто разом з Доні вів команду до еліти - а це найкращий бомбардир Сімоне Тірібоккі, який, однак, ніколи не виблискував як бомбардирськими, так і лідерськими якостями в Серії А, або парагвайський оплот середньої лінії «Богів» Едгар Баррето, який став в минулому тріумфальному році найкращим асистентом команди. Чудові якості для цього має і екс-кіпер італйської молодіжки Андреа Консільї.
Трансферний ринок, склад: традиційно для клубів рівня «Аталанти» ринок заключається в більшій мірів тому, щоб не розпустити своїх лідерів, що в принципі вдалось. Плюс вдалось також непогано (звісно поки що за іменами) підсилити склад, насамперед захист в обличчі вже екс-бека «Сампи» Стефано Луккіні і Сальваторе Мазьєлло і передню лінію екс-гравцем ФК Москва і «Велеса» Максиміліано Моралесом і якщо не станеться нічого форс-мажорного Германом Денісом із «Удінезе». Також повернувся з аренди вінгер Есекуель Скелотто, який непогано проявив себе минулого сезону в еліті в складах «Чезени» і «Катаньї». Велика надія покладається в Бергамо, окрім вищезгаданих лідерів, і на молодого Джакомо Бонавентуру. В загальному виходить ось така картина з традиційними для Колантуоно 4-4-2:
Прогноз: звичайно це боротьба за виживання, якщо не станеться чогось екстраординарного. Але "-6" в графі очки на старті роблять це завдання доволі складним, але думаю бергамці справляться з ним успішно.

«БОЛОНЬЯ»
Виступ в минулому сезоні: «россо-блу» належать до тієї великої (нажаль) когорти клубів Серії А, для яких збереження прописки є головним завданням на сезон, після досягнення чого "хоч трава не рости". В Італії прийнято вважати, що для невильоту до Серії Б достатньо набрати 40 очок. "Болонья" здобула 39 до 30-го туру, після чого відверто почала відбувати номер на полі, даруючи очки всім кому "потрібніше", взявши з останніх 9-ти матчів лише 3 пункти, агогеєм звичайно що стала 5-матчева програшна серія, це при тому що до того за весь сезон команда жодного разу не програва навіть двічі поспіль. Прикро, але для Кальчо досить звичне явище.
Персона тренера: П'єрпаоло Бізолі
Вже в травні як тільки стало відомо, що Альберто Малезані покине клуб, головним претендентом на його місце став Бізолі. Знову ж таки не зовсім зрозумілий для мене вибір, адже до цього в нього був всього-то один невдалий досвід тренерства в Серії А - в "Кальярі" якраз минулого сезону, звідки був звільнений за невдалі результати вже за 13 ігор. Хоча є чим і похвалитись уродженцю Емілії-Романьї - П'єрпаоло зумів вивести скромну "Чезену" з третього рангом дивізіону Італії до Серії А всього за 2 сезони. Достойно чи не так?
Лідер команди: чітко і без варіантів - Марко Ді Вайо. Нестаріючий 35-річний ветеран Кальчо знайшов другу молодість в Болоньї, забивши за 100 з гаком матчів понад 50 м'ячів. Показник, що не потребує зайвих коментарів. Тому в вищій мірі результати "россо-блу" залежать від успішності Марко.
Трансферний ринок, склад: не витративши лишніх коштів "Болонья" зуміла досить непогано підсилити склад і замінити тих, хто пішов. Річ насамперед про кіпера національної збірної Італії Емільяно Вівіано, половину прав на якого через безглузду плутанину одного із своїх керівників болонці віддали "Інтеру", і лідера оборони Мігеля Брітоса. Скоріше за все піде і молоде уругвайське дарування Гастон Рамірес. Але при цьому вдалось підписати майже за безцінь Сандро Дьяманті, на якого, думалось, будуть полювати клуби більш вищого рангу. Атаку підсилив колись дуже перспективний Роберт Аквафреска. В центр оборони прийшов досвідчений швед Антонссон, який має досвід гри навіть в Лізі Чемпіонів. Вівіано повинен замінити багаторічний кіпер "Барі" бельгієць Жиллє. Цікава особистість і напрочуд ефективний кіпер. В цьому плані керівництву "Болоньї" звичайно респект. Вцілому оптимальний склад виходить таким:
Прогноз: думаю кардинально нічого не зміниться і "Болонья" займе своє місце в нижній частині таблиці.

«КАЛЬЯРІ»
Виступ в минулому сезоні: схожість з "Болоньєю" в острівної команди не тільки в кольорах - 1 перемога востанніх 11 матчах говорить так само як і у випадку команди з Емілії-Романьї про те що "Кальярі" майже забезпечило собі місце в еліті і грати "вже не потрібно". А до того "ізолані" (в перекладі - острів'яни) представляли собою досить цікавий і сильний колектив, обіграти яких, особливо вдома, дуже непросто. Шкода, що в таких команд сезон "закінчується" значно скоріше, аніж в інших.
Персона тренера: Массімо Фіккаденті
Подейкують, що основною причиною того, що клуб покинув Донадоні, став той факт, що опальний президент "россо-блу" Челліно так і не придбав гідної заміни Сандро Матрі, що покинув клуб взимку заради "Ювентуса". В такому випадку в клуб був запрошений Фіккаденті, який в минулий сезон присвятив збереженню місця "Чезени" в Серії А. Зважаючи на те як працює Челліно на трансферному ринку Массімо прийдеться займатись тим самим і сезоні нинішньому.
Лідер команди: в нишньому варіанті складу такими вважаться вожак сардінійців Даніеле Конті і Андреа Коссу. Останній доречі - уродженець Кальярі - вкотре стає найкращим асистентом команди, причому є одним із найкращих по цьому показнику і у всій першості.
Трансферний ринок, склад: головна втрата "Кальярі" це звісно ж Андреа Лаццарі. Довго говорити впродовж минулого року, що гравець піде до "Мілану", але він всеж опинився у Флоренції і всього-то за 3 млн.євро. Нарешті вирішиласьситуація з скандально відомим Федеріко Маркетті, який не грав фактично рік - тепер його доля в руках "Лаціо". Зате команда повністю зберегла свою засину лінію, хоча загальне підсилення виглядає, м'яко кажучи, не дуже. Молоді Ель-Кабір і Віктор Ібарбо, швед Екдаль складають поки що враження гравців "на перспективу". Важко сказати, що буде, якщо вони не заграють. Газетярі бачать таки склад:
Прогноз: боротьба за виживання. Хочеться вірити, що успішна.

«КАТАНЬЯ»
Виступ в минулому сезоні: доволі непогано можна охарактеризувати
виступ "слонів"в попередній першості, принаймні в порівнянні з позаминулим розуграшем Серії А є прогрес на 2 позиції - команда стрибнула з 13 на 11 сходинку і це незважаючи на той факт, що Марко Джампаоло зміг допрацювати лиш до Нового Року. Думаю вболівальники можуть назвати виступ успішним щей тому, що в другому колі вже під керівництвом Дієго Сімеоне не залишили каменя на камені в сицилійському дербі з "Палермо" - 4:0. А що ще, власне, потрібно було "слонам"?
Персона тренера: Вінченцо Монтелла
      Монтелла зовсім юний тренер, тому говорити щось про нього або робити вже якісь висновки досить важко і це буде неправильним. Взагалі доволі незвично сприймати його вже як тренера - поважного пана в костюмі. Іноді здається, що ось він - "аероплан" зараз злетить на поле і почне знову забивати. Як швидко плине час...=(
       Лідер команди: після Пепе Маскари здається, що для "слонів" ще не знайшлось такого гравця, з такою заризмою, хто здатен так впливати на команду як "Мишеня". На мою думку, Максі Лопес і Мар'яно Андухар чи не найкраще підходять для цього звання. Останній, до речі, дуже імпонує мені. 
       Трансферний ринок, склад: головна втрата міжсезоння це, звісно ж, центрбек Матіас Сільвестре, який за досить такі кругленькі більш ніж 7 млн.євро перебрався до головного ворога "Палермо". На його місце було взято більш ніж досвідченого Ніколу Легротальє. Лиш час покаже, що з цього вийде. Серхіо Альмірона я б назвав би головним придбанням команди з Сицилії. Впринципі гравця такого калібру давно не вистачало "Катанії".

       Прогноз: нижня частина турнірної таблиці. Не думаю, що "слони" вилетять, а цього б не хотілось хоча б через дербі, але підняття у верхню частину буде успіхом для Монтелли.

0 відгуків: